25 ezer Q7-est vásárolhat vissza az Audi az USA-ban

2016.10.24. 07:41

A kétliteres TDI körüli utójátékkal nem ért véget a VW pokoljárása az USA-ban, most a háromliteres turbódízellel kapcsolatban hallani komoly visszavásárlásról. 

landscape-1477074298-audi-q7-2008-1600-05-copy

Még áprilisban derült ki, hogy nagyjából 482 ezer kétliteres TDI-vel szerelt autóját lesz kénytelen visszavásárolni az USA-ban a Volkswagen a dízelbotrány egyik következményeként. A nagyjából 90 ezer dízelbotrányban érintett háromliteres TDI-ről akkor nem esett szó, a Reuters most viszont úgy tudja, itt is tízezres nagyságrendben kell majd visszavásárolnia autókat a cégóriásnak.

A háromliteres V6 TDI-t az USA-ban leginkább a Q7-esben találni, abból szép számban adtak el az országban. A Volkswagen állítólag épp az amerikai illetékes hatóságokkal tárgyal ezek kapcsán, ugyanis közel harmadukkal, nagyjából 25 ezer autóval nem tudnak mit kezdeni: nem tudják utólag a szükséges határra hozni a kibocsátásukat, így kénytelenek lesznek visszavásárolni tulajdonosaiktól.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.