Megvillantották a Mercedes pick-upját

2016.10.25. 06:27

Régóta nem titok, hogy a Mercedes pick-uppal tervezi bővíteni a kínálatát, amelyet – egyelőre tanulmányként – október 25-én délután be is mutatnak a közönségnek. Ám néhány órával a premier előtt, amely egyébként élőben is követhető lesz, mutattak egy kis előzetest az autóról.

A rövid klip alapos elemzésével két dolog egyértelműen kiderül: valóban a Nissan Navara az új Mercedes műszaki alapja, de a német gyártó nem csupán jelvénycserében gondolkodott. Látszik, hogy a tetővonalon nem változtattak, de az is, hogy az orrkialakítás nem a Nissané. Az a legvalószínűbb, hogy az első ajtóoszloptól előre alaposan áttervezték a burkolatot, így egy Mercedesekről készített csoportképből aligha lóg majd ki fájdalmasan, de nem valószínű, hogy olyan mélységben nyúlnának hozzá a formához, ami drámaian drágítaná a gyártást.

Ugyanígy az sem valószínű, hogy műszaki szempontból sokat változtatnának a konstrukción, legfeljebb a motorokat cserélhetik le saját négyhengeres dízeleikre és a váltókat valamelyik soksebességes automatájukra, de még az sem biztos, hogy ezzel nehezítik a dolgukat. Arra viszont nyilván vigyáznak, hogy zajszint és kényelem tekintetében ne jelentsen kompromisszumot az új modell – azon egyáltalán nem csodálkoznánk, ha az Mercedes változatba több hangszigetelést, és jobb anyagú belső téri elemeket építenének, mint a Nissan forgalmazta eredeti modellbe.

A legtöbb, itt felvetett kérdésre nagyon hamar választ kaphatunk, akit bővebben is érdekel, az követheti az élő közvetítést, október 25-én magyar idő szerint 18:30-tól.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.