Ilyen Saleent máskor nem vehetsz

2016.11.07. 07:44

Mialatt surranópályán a Saleen egy rövid időre visszatér az élő autómárkák közé, eladó lett fényes múltjának egy szelete. 195 millió forintnyi dollárért bárki megveheti a 2000 utáni amerikai motorsport csúcstermékének egy darabját, ezt az S7R-t.

ntzn

Az S7R a Saleen 2000 és 2009 között gyártott S7-esének volt a versenysportváltozata. Annak ellenére, hogy Steve Saleen sportautómárkája sosem nőtt túl a kis manufaktúrák szintjén, az S7R messzire eljutott a motorsportban: a kétezres évek elején rengeteg kategóriagyőzelmet szereztek a típussal a különféle nagy túraautós sorozatokban, de helytállt a típus a Le Mans-i 24 órás és a Sebringi 12 órás futamokon is.

imageshandler.ashx

A most eladósorba került példány 2004-es, és állítólag alaposan kivette részét az SR7 sikereiből amerikai szériákban. A 029R sorozatszámú Saleen még egy első generációs versenyautónak épült, később igazították hozzá a típus következő evolúciójához: új aerocsomagot kapott, új fékszettet és felfüggesztést, valamint akkor került bele az Acemco 730 lóerős motorja. Luxemburgból árulják, ára 725 ezer dollár. Valaki szóljon Jay Lenónak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.