Gyászol a Land Rover, elment Mr. Bowler

2016.11.20. 14:55

Bő három évtizeden át csinált terepraliautókat Land Roverekből, neve összeforrt a márka sportsikereivel a műfajban. Váratlanul elhunyt Drew Bowler.

drew-bowler

Drew Bowler a nyolcvanas években, egy első szériás Defender átalakításával kezdte terepralis autóépítői pályafutását. Kezdeti sikerei után alapította a Bowler Motorsportot, ami az elmúlt évtizedekben meghatározó szereplője lett a világ terepraliversenyeinek. A vállalat Land Rover-alapra épített versenyautókat, például a Nemesis-t, Tomcatet, EXR-t, Bulldogot vagy a Wildcatet. A félprofi versenyzők által kedvelt típusnak számítottak az autóik, amelyek árukhoz mérten relatív versenyképesek voltak még a Dakar-ralikon is. 

A tervezőként, csapatvezetőként és versenyzőként is sikeres Drew nagy hatással volt a sportágra, a Land Rover neki köszönheti terepralis sikerei javát. A Bowler Motorsport honlapja mindössze annyit ír, Drew november 14-én, váratlanul hunyt el. Egyelőre nem tudni, mi lesz így a hátrahagyott Bowler Motorsporttal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.