Megpihent a brit autógyártás

2016.11.27. 14:55

Több mint egy év után először csökkent a Nagy-Britanniában gyártott autók száma, részben a belföldi kereslet mérséklődése miatt.

uk-car-production-grows-by-44-percent-in-april-20654 1

A Brit Járműgyártók és -kereskedők Szövetségének (SMMT) adatai szerint a múlt hónapban 151 795 autó készült Nagy-Britanniában, ami egy százalékkal kevesebb tavaly októberhez képest. A Nagy-Britanniában gyártott autók 81 százaléka exportra kerül. Októberben az export csak minimálisan nőtt, miközben a belföldi kereslet 10,9 százalékkal esett.

Mike Hawes, az SMMT vezérigazgatója szerint kulcsfontosságú, hogy a brit gyártású autók továbbra is vonzóak legyenek a külföldi vásárlók számára, és hogy a kivitelt ne terheljék újabb tarifák, és más korlátok. Az idei első félévben a brit autóexport 57,3 százaléka az Európai Unió más tagállaminak piacára került. A brit gazdaság nagy ágazati szervezetei folyamatosan figyelmeztetik a brit kormányt arra, hogy Nagy-Britanniának az EU-tagság megszűnése után is hozzá kell férnie az unió egységes belső piacához, ellenkező esetben súlyos gazdasági következmények várhatók.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.