Ilyen Ferrari csak egy van

2016.12.05. 14:01

Nem ez az első alkalom, hogy a Ferrari hűséges és bőkezű vásárlói számára egyedi sportkocsit épített. Ez a konkrét példány az F12 Berlinetta alapjaira épül, de jóval konzervatívabb karosszériát kapott.

A minta a tervezésnél állítólag az 1964-es 275 GTB/C Speciale volt, erre utal az autó teljes neve is: SP275 RW Competizione. Ha nem is nagyon erős a rokonság, az látszik, hogy a megrendelő a klasszikus sporkocsi-formát részesítette előnyben az F12 hatásvadász, ám helyenként kissé kusza formáival szemben. Mivel hivatalosan semmi biztosat nem tudunk a típusról, csak annyi biztos, hogy a Ferrari 6,3 literes V12-ese hajtja, hogy melyik változat, az azonban nem egyértelmű. Használhatták a nagy szériás változat 730 lóerős motorját, de akár az F12 TdF 770 lóerős tizenkét hengeresét is.

Úgy tudjuk, az autó tulajdonosa egy kaliforniai fogász, Rick Workman – innen a típusjelzésben az RW – aki egy helyi Ferrari találkozón mutatta meg alig egy hete kézhez kapott egyedi autóját. Így lehet, hogy a háttérben más, hasonlóan ritka Ferrarik láthatók, egy F60 America és egy P540 Aperta. Az előbbiből tíz példányt építettek, az utóbbi viszont hasonló egyedi jármű, mint az SP275.