A BMW csapdába ejtette a tolvaját

2016.12.07. 16:53

A történet Seattle városában esett meg – itt veszett nyoma egy 550i BMW-nek, amelyben benne felejtették a kulcsot.

Az ottfelejtett kulcs valahol érthető: az autó kölcsönben volt a tulajdonos egy barátjánál, aki az előző napon házasodott – az efféle zűrzavarban könnyen kimaradhat egy olyan apróság, mint az autó bezárása.

Ezzel együtt a rendőrség és a BMW helyi Assistance szolgálata együtt hamar megoldotta a problémát: a beépített GPS és mobiltelefon révén megtalálták az autót, benne az alvó tolvajjal. A ConnectedDrive rendszer révén rá is zárták az autót a férfire, aki jó ötletnek gondolta, hogy elkösse a drága BMW-t, ha már nyitva találta, majd felkeltették és letartóztatták. Viszonylag sima ügynek tűnik, bár van egy olyan érzésünk, hogy az efféle tolvajfogás csak amatőrökkel működik: egy profi tudta volna, hogyan iktassa ki a követési lehetőséget, és nem szunyál a lopott autóban.

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy az Assistance operátor mennyi minden megtehet: távolról bezárhatja az ajtókat, és ebben az esetben még szellemeskedni is volt módja. Az audio-rendszer kijelzőjére a Watchmen című filmből való idézetet írt ki: „Nem én vagyok veletek összezárva, ti vagytok velem.”.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.