Végre valaki kimondta, hogy meztelen a VW

2016.12.12. 17:46

Ritka, hogy egy autógyári alkalmazott, különösen egy magasabb polcon levő, akit engednek beszélni, ne dicsérné a terméket, akár az elvtelenség határain túl is. Most itt egy üdítő kivétel, még ha névtelen is. Ez az ember olyasmit fogalmazott meg, amit mi is többször igyekeztünk megfogalmazni.

„Unalmas. Természetesen unalmas” - idézi forrását a szókimondásáról ismert Truth About Cars. „Ez az autó négy éves. És ez alatt azt értem, hogy úgy is néz ki, mint egy tárgy, ami négy éves... Úgy néz ki, mint egy 2012-es Ford Akármi. A formájától bármi lehetne.” - mondta a szakember, aki valószínűleg maga is részt vett a tervezési folyamatban. Mit lehet ehhez hozzátenni? Ha csak azt nem, hogy a Volkswagennél ugyanezt csaknem minden autóra el lehet mondani.

Az a megjegyzés egyébként külön érdekes, hogy a típus négy éves. Az Atlasról ugyanis azóta hallani, hogy a VW Passat amerikai változatát 2011-ben bemutatták, és már akkor azt lehetett hallani, hogy hamarosan elkészülnek vele. Ehhez képest a hétszemélyes terepjáró-fazonú modell öt évvel később jelent meg, bár azt biztosan nem tudni, hogy miért. Egyes feltételezések szerint át kellett tervezni, hogy az amerikai Passat PQ46 padlólemeze helyett a korszerűbb MQB struktúrára építhessék, de erre az elméletre nemigen létezik bizonyíték.