A Porschétól igazolt az Apple

2016.12.18. 12:40

Az Aston Martin, a Tesla és a BMW után már a Porschétól is van igazolása az Apple-nek. A 919 Hybridet Le Mans-győzelemhez segítő vezető tervező, Alex Hitizinger is a techóriásnál van már, és aligha nem a Titan projekten dolgozik.

alexander-hitzinger

Hitizinger még tavaly hagyta ott a Porschét, nem sokkal azután, hogy a márka visszatérése utáni első győzelmét szerezte Le Mans-ban. Vezető mérnökként Hitizingernek nagy szerepe volt a sikerben, pedig a feladat nem volt kisebb, mint egy versenyképes autó építése a semmiből. Talán ez a tapasztalata volt vonzó az Apple-nek.

Amerikai lapok szerint az igazolás még áprilisban történt, amit mindkét fél ügyesen titkolt az elmúlt fél évben. Ahogy az Apple ügyesen titkol mindent az elmúlt években a Project Titanról, ami talán egy saját autó lesz, talán egy önvezető rendszer, de a legvalószínűbb, hogy mindkettő. Akárhogyis, Hitizinger egy üzleti lapnak korábban azt nyilatkozta, olyan feladatot akar, aminek eredménye jelentős és közvetlen hatást gyakorol a társadalomra. Az Apple-nél ezt valószínű hamarabb megkapja, mint a Porsche Le Mans-autókat építő részlegén.