Büntetni fogja a Tesla a trógereket

2016.12.20. 13:42

A Tesla nem sokáig marad toleráns a figyelmetlen ügyfelekkel, már tervben van egy büntetési rendszer azoknak, akik feleslegesen foglalják a villanytöltőket. Egyre inkább vége a nagy szabadságnak a Superchargereknél.

Tesla-Supercharger

Ahogy azt szakértők már évekkel korábban megjósolták, a Tesla rohamos növekedésével együtt születik egyre több korlátozás a Supercharger-hálózattal kapcsolatban. A Tesla jelenleg 769 állomásból álló saját globális töltőhálózatáról van szó, ahol jelenleg minden teslás ingyen töltheti autóját. Néhány hónapja aztán kiderült, a márka két éven belül érkező tömegautójára, a Model 3-ra már nem vonatkozik majd az ingyenesség, novemberben pedig jött az újabb sokk: 2017. január 1-től minden új Tesla-tulajnak fizetős lesz a töltés.

tesla

A legújabb korlátozásnak a teslások java valószínű örülni fog. Az egyelőre még kidolgozás alatt lévő rendszer a villanytöltőket feleslegesen foglalókat büntetné, mivel a cég már most rengeteg panaszt kap ezügyben. Ez alapján minden teslásnak öt perce mard visszatérni az autójához, miután az feltöltött. Ha az öt perc is letelt, percenként 40 centet (120 forint) számláznak a potyázásért. A Teslának amúgy remek okostelefonos appja van, amely figyelmezteti a tulajt, ha feltöltött az autója.