BMW-motort kap a következő Corolla?

2016.12.26. 00:45

BMW-motort kaphat a következő Toyota Corolla. A két autógyártó együttműködése persze már egyáltalán nem új keletű. Még 2011-ben írtak alá egy megállapodást, amelynek értelmében közösen dolgoznak a környezetbarát technológiákon. 2014-től aztán a németek 1,6-os és kétliteres dízelmotorjai bekerültek néhány japán modellbe is.

A Versóba – ami ugye eleve közeli rokon a Corollával – 1,6-os, az Avensisbe pedig 1,6-os és kétliteres BMW-motort építettek, a következő pedig maga a Corolla lehet ebben a sorban. Pontos részleteket egyelőre nem tudni, annyit sejthetünk, hogy ezúttal is dízelről vagy dízelekről van szó. Egy vagy két BMW-motor kerülhet be a kínálatba, az sem kizárt, hogy a magasabb felszereltségű kiviteleknél.

A BMW és a Toyota egyébként 2013-ban egy közös sportkocsi fejlesztésére is kiterjesztette együttműködését. A közös platformot a japánok a Supra utódlására, a bajorok pedig a Z4 pótlására használnák fel. Az előzetes találgatások szerint akár már jövőre bemutathatják a sportautókat, de sorozatgyártásba várhatóan leghamarabb 2018-ban kerülhetnek.