A hibrid a Bentley jövője

2017.01.20. 12:57

A Bentley vezérigazgatója szerint a hibrid a lehető legjobb megoldás, így ebbe az irányba kanyarítják majd a márkát a következő években. Wolfgang Duerheimer a Detroiti Autószalonon beszélt a márka jövőjéről.

bentley1

Amíg a hibrid/plug-in hibrid rendszerekben a közvélemény egy része az átmentet látja a belső égésű motoros hajtás és a full elektromos hajtás között, a Bentley egyértelműen a hibridben látja a jövőt. Ezt Detroitban maga Duerheimer tisztázta, egyben elmondta azt is, hogy a következő években valamennyi modelljük kap hibrid-hajtást.

A hibridekről általában, mint átmeneti technológiáról beszélnek, de szerintem a plug-in hibrid a legjobb választás. A nagy távolságok egyik városból a másikba, a hosszú utak az USA-ban... - azt hiszem, a belső égésű motor még sokáig velünk marad – így Duerheimer, aki szerint az sem mellékes a jövőre nézve, hogy amíg egyre több város központjában kapnak korlátozásokat a csak belső égésű motoros autók, a hibrideket ezek nem érintik.

2

A Bentley első hibridje várhatóan a Bentaygából lesz, ami annyira nem is meglepő: a nagy luxus SUV-k mezőnyében ezzel csak egy lesz az alternatív hajtású autók között a hibrid Lamborghini Urus és az Audi Q8 e-tron mellett. Duerheimer szerint a következő hibridjük az új Continental GT-ből lehet, a V6-os kaphat egy elektromos motort a hajtásba.