Se kulcs, se hálózat – nem indult a Tesla

2017.01.20. 10:21

Jó dolog a kulcs nélküli indítás, hát még, ha a telefon is elég az autózáshoz. Nem árt, ha legalább az egyikkel készül az ember, bár még úgy is járhat úgy, mint ez a nevadai teslás, akinek a semmi közepén lett indulásképtelen az autója. 

587e0e6fc4618879338b4627

Ryan Negri az Instagramon osztotta meg, hogy szívatta meg magát egy autókázás alkalmával. Ryan feleségével és kutyáikkal indult neki a kietlen nevadai utaknak, hogy a Red Rock Canyonban csináljon pár fotót a frissen esett hóról. Út közben megállt, hogy megigazítsa a kutyusok ágyát, amihez leállította az autót. Rossz ötlet volt. Ryan nem hord magával kulcsot. Ezt teslásként megteheti, a Model S egy ideje már indítható, nyitható, zárható, stb. telefonról is, de ehhez a funkcióhoz telefonos hálózat is kell neki. Na, az nem volt azon a nevadai útszakaszon, ahol a történet szereplői félreálltak, ezért nem indult újra az autó.

Egy Model S-kulcs
Egy Model S-kulcs

Ryan felesége végül két mérföld kocogással talált hálózatot. Onnan már telefonálhatott, hogy vigyék el nekik a kulcsot. A tanulság: ha már a Tesla appja valamiért csak hálózat mellett tud kommunikálni a Model S-sel, nem árt, ha az autóban van valahol egy kulcs is. Mint Ryannél, aki azt írja, ezután mindig így tesz majd.