Merev tengellyel tér vissza a Bronco

2017.01.27. 15:58

Ha van autó, ami veszíthet a Ford Bronco feltámasztásán, az a Jeep Wrangler lesz. Ez eddig sem volt titok, a fejlemények alapján viszont úgy fest, elég direkt lesz az a direktkonkurencia.

Amatőr látványterv a visszatérő Broncóról
Amatőr látványterv a visszatérő Broncóról

Egy ideje már tudni, a Ford feltámasztja egykor népszerű MPV-jét, a húsz éve beszántott Broncót. Az 1966 és 1996 között öt generációt megélt típus legkésőbb 2019-ben térne vissza, a Ford ígérete szerint nem kamu városi terepjáróként, hanem valódi kompromisszummentes, középmérető, összkerekes terepjáróként. És hogy mennyire komolyan gondolják a terepjárást: úgy tűnik, a Ford pickupjával, a Rangerrel szemben nem csak hátul, de elöl is merev tengellyel készül majd az új Bronco.

Az első Bronco 1966-ból
Az első Bronco 1966-ból

Ha igazak a hírek a merev tengelyről, a Jeep Wranglernek van oka félni a konkurenciától. Már csak azért is, mert a hírek szerint a beszállító nem más lesz, mint a Wrangler merev tengelyét is szolgáltató Dana. Jó meccsnek ígérkezik, már csak azért is, mert előrejelzések szerint a visszatérő Bronco valamint a Wrangler új generációja egy időben, 2018 végén vagy 2019 elején érkezhet.