Jön a Fittipaldi szupersportkocsi

2017.02.02. 14:30

Emerson Fittipaldi az idén már 71 éves, de még mindig jól cseng a neve – talán ennek köszönhető, hogy legendás partnerekkel az oldalán vetheti bele magát a sportkocsigyártásba. Az EF7 Vision nevű tanulmány a Genfi Autószalon egyik látványosságának ígérkezik.

ef7

Az autóversenyző-legendát 1972-ben a legfiatalabb világbajnokként ünnepelte a világ, és azóta hosszú, színes karriert tudhat maga mögött. Volt saját Formula 1-es csapata, igaz, nem épp a legsikeresebb, majdnem ötven éves koráig versenyzett az amerikai CART sorozatban egy bajnoki címet és két Indy 500 győzelmet szerezve, de még 2014-ben is rajthoz állt egy nemzetközi sportkocsiversenyen São Paulóban egy Ferrari 458 Italiában. Most pedig a nevét adja egy új szupersportkocsihoz, amelyet a Pininfarina és a HWA tervezett.

A Pininfarinát kevéssé kell bemutatni, az olasz formatervező stúdió a leghíresebbek közül való, a HWA pedig az AMG alapítójának, Hans-Werner Aufrechtnek a második cége, amelyet azután alapított, miután az AMG-t eladta a Mercedesnek. Ez a cég is Mercedes-tuninggal és átépítéssel foglalkozik, itt készülnek például a márka DTM versenyautói és versenymotorjai, így nagy valószínűséggel a Fittipaldi sportkocsiban is előfordul majd néhány Mercedes alkatrész.

Magáról az autóról egyelőre keveset tudunk – egyetlen részletfotót mutattak eddig, amiből csak annyi egyértelmű, hogy magas hátsó szárny és hátsó lámpa gyanánt vékony LED-csík kerül az alacsony és széles járműre – de március 7-én, a Genfi Autószalon első sajtónapján meglátjuk, mihez adta a nevét a legendás brazil világbajnok.