Még árnyékban a Mercedes következő újdonsága

2017.02.23. 18:00

Ez lesz az E osztály ötödik karosszéria-változata, a kabrió. Mivel a kupét már korábban bemutatták, senki nem fog nagyon meglepődni a formán, legfeljebb a részletek kivitelezése hathat újdonságként. A kabrió viszont kötelező gyakorlat ebben a kategóriában, igaz, valószínűleg nem Európa lesz az elsődleges piaca.

ecabtsr

A Genfi Autószalont választotta a Mercedes az E Cabriolet legújabb generációjának bemutatására. Sokat egyelőre nem mutattak belőle – a képen látható öt autóból csak ez az egy nem látható rendesen, hogy ne lőjék le a poént – de annyi már most is sejthető, hogy a Mercedes itt a hagyományos vászontetős megoldást választotta az összecsukható keménytető helyett. Ez ugyanis könnyebb, olcsóbban kivitelezhető, és a ma használt többrétegű kivitelek esetében már a szélzaj sem jelent gondot, mint korábban.

Nem ez lesz a Mercedes egyetlen újdonsága Genfben, kiállítják a hatalmas Maybach G650 Landaulet luxusterepjárót, és állítólag az AMG is készül egy tanulmánnyal – egyes pletykák szerint már most láthatjuk a sportrészleg első saját fejlesztésű négyajtós modelljét.