Jön a McLaren-gyilkos Aston Martin?

2017.03.14. 12:36

Nem lesz egyszerű dolga az Aston Martinnak, de úgy tűnik, megpróbálkoznak egy középmotoros modellel, amely a McLaren 720S, a Ferrari 488 GTB és a Lamborghini Huracán közvetlen ellenfele lenne.

midship aston

Az Aston Martin eddig elsősorban orrmotoros sportkocsikat épített – eltekintve néhány versenyautótól és tanulmányautótól – de a Red Bullal közösen fejlesztett Valkyrie révén a fejlesztők most szereztek némi tapasztalatot a középmotoros építésmóddal is. Az új, a Valkyrie-nél nagyobb szériában gyártható modellről egyelőre annyit árultak el, hogy V12-es motor hajtja majd – alighanem ez is az AMG-től jön, akár a DB11 5,2 literes motorja – és a tervezés irányítását arra a Max Szwajra bízzák, aki korábban a Ferrari műszaki igazgatója volt.

A középmotoros Aston jelenlegi modellek mellé érkezik a gyártó kínálatába: a DB11, a Vantage és a Vanquish mellett az Aston Martin negyedik sportkocsija lesz, és úgy néz ki, messze nem a legolcsóbb.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.