BMW-től érkezik az Infiniti új dizájnvezére

2017.03.15. 15:46

Kisebb igazolási cunami zajlik épp a Nissannál, aminek a végén a BMW korábbi dizájnfőnöke, Karib Habib kerül majd a japánok prémiummárkája, az Infiniti dizájnrészlegének élére.

vrwe

A libanoni származású Habib még 1998-ban került a BMW-hez, ahol egy rövid, kétéves mercedeses kitérőt leszámítva idén januárig dolgozott. 2012-es visszatérésekor Adrian van Hooydonkot váltotta a BMW dizájnigazgatói pozíciójában. Tizensok éves BMW-s múltja alatt egyebek mellett köze volt az előző generációs 7-es sorozathoz, a 6-os Gran Coupe-hoz és az E60-as 5-ös szériához.

Az igazolással kapcsolatban az Infiniti megjegyzi, Habib közvetlen Alfonso Albaisa alatt fog dolgozni. Albaisa régi szereplő a Nissannál, jelenleg még ő az Infiniti dizájnfőnöke, de áprilistól megörökli az alelnök és kreatív vezető pozíciókat a Nissannál Shiro Nakamura visszavonulásával, így az általa hagyott űrt tölti be Habib. Az ex BMW-s csak júliusban érkezik, vélhetően addig tiltja az átigazolást korábbi szerződése.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.