A dízelbotránytól vagy sem, de estek a VW eladásai

2017.03.17. 10:16

Hiába az általános növekedés, Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen AG kevesebb autót adott el és vesztett piaci részesedéséből Európában.

ur

A német autógyártó európai piaci részesedése februárban éves összehasonlításban 0,7 százalékponttal 23 százalékra csökkent. A dízelbotrány által érintett Golf és Passat eladásán már jobban meglátszik a zuhanás: ezek 6,6 százalékkal estek vissza, míg a konszern európai eladásai februárban az ágazati trendekkel ellentétben 1 százalékkal mérséklődtek.

Szerdántartottak házkutatást a Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi ingolstadti központjában és több telephelyén. A müncheni ügyészség közleménye szerint az eljárás mintegy 80 ezer, az Egyesült Államokban értékesített autóval kapcsolatos, amelyeket a gyanú szerint a károsanyag-kibocsátási értékeket meghamisító berendezéssel szereltek fel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.