Így gyorsul a Chiron – 350-ig

2017.03.25. 09:35

Nem mondunk újdonságot, ha azt állítjuk, a Bugatti Chiron egészen durva menetteljesítménnyel bír. Tudjuk, hogy 1500 lóereje és 1600 newtonméteres nyomatéka elképesztő gyorsulást és végsebességet tesz lehetővé, ugyanakkor a számokkal való dobálózás nem a legizgalmasabb megközelítés. Sokkal hatásosabb, ha valamiről a saját szemünkkel győződhetünk meg.

Ezért a videóért kicsit irigyeljük is a Drivetribe-ot. Keményen odaléphettek a négyturbós, nyolcliteres W16-nak, és ha már ezt megtehették, jól meg is mérték a gyorsulást. A 320 km/h-t egy picivel több mint 16 másodperc alatt éri el a Chiron, és természetesen még onnan is gyorsul. A felvételt 351-nél vágják el.

Ez persze nem a vége még a Bugatti legújabb szupersportkocsijának. A gyári adatok szerint 420 km/h-t tud – jobban mondva annyinál korlátozták a végsebességét. A leggyengébb lánceszemet a gumik jelentik, azok már nem bírnának ennél többet, ezért volt szükség a limiterre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.