Renault-kat árulhat a Mitsubishi

2017.03.30. 06:43

Nem tudni, hogy a Renault-Nissan szövetséggel összeborulva mennyi önállósága maradhat a Mitsubishinek, de az már most látszik, hogy az új vezetés minél hamarabb hasznot szeretne látni az új leányvállalatból.

A négyajtós Mégane például megkaphatja a Mitsubishi jelvényt
A négyajtós Mégane például megkaphatja a Mitsubishi jelvényt

Úgy tűnik, az első lépés az lehet, hogy egyes piacokon, ahol a Renault nem elég ismert, rövidesen felbukkanhatnak a Mitsubishi jelvényes Renault-k. Elsősorban délkelet-ázsiai országokról lehet szó, amilyen Thaiföld, Malajzia vagy Indonézia, ahol a Mitsubishi neve közismert, talán még jól is cseng, a Renault nevét viszont nagyon kevesen hallották még. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy mely modellekről lehet szó, bár a Mitsubishi kínálatából eleve hiányzó közepes és nagyobb személyautók tűnnek a legjobb jelöltnek, amilyen a Mégane vagy a Talisman.

Minderről Tervor Mann, a Mitsubishi jelenlegi ügyvezetője beszélt, aki azt is elárulta, hogy a Nissan helyett a Mitsubishi pick-up alapjait használják majd a teljes cégcsoportban. Az ok egyszerű: az L200 olcsóbban gyártható, mint a Navara, így az egységesítésnél erre építkeznek majd. Erre a váltásra persze még várni kell, hisz egy pick-up modellciklusa akár tíz év felett is lehet, és mivel a Navarát 2014-ben, az L200-at pedig 2015-ben váltották le, a 2020-as évek közepéig valószínűleg gyártásban maradnak a jelenlegi, házon belül egymással versengő típusok.

Bár egyelőre csak néhány utalást hallottunk arról, hogy a cégvezetés a háttérben rohammunkában igyekszik felmérni a Mitsubishi és a Renault-Nissan közti együttműködés lehetőségeit, azt már korábban elárulták, hogy mintegy 49 milliárd jent – közel félmilliárd dollárt – már a most induló 2017-2018-as üzleti évben meg szeretnének takarítani, és nyilván az a cél, hogy a következő években tovább növekedjék a megspórolt összeg. Ezzel a tempóval viszonylag hamar, akár már négy év alatt megtérülhet az a 2,3 milliárd dolláros összeg, amelyért a Renault-Nissan megszerezte a Mitsubishi 34%-át.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.