Földkerülő Land Rovert valaki?

2017.04.02. 14:15

Buksz az expedíciós autókra? Akkor ez a görög autóhirdetési oldalon kínált, jól dokumentáltan földkerülő Land Rover Discovery talán megmozgatja a fantáziád. Második motorral, 24 ezer euróért.

temperidis theworldoffroad-4-2

Akis Temperidis görög újságíró 2007-ben indult neki a bolygónak akkor új Discovery-jével és párjával, Vulával. 1179 napig voltak úton, 5 kontinens 66 országában összesen 167 ezer kilométert autóztak, és az egész utat végigdokumentálták theworldoffroad.com blogjukon. Végigolvasva a kalandot kiderül például, hogy a közvélekedés szerint is világjárásra teremtett Discovery 2,7 literes V6-osa már a második motor az autóban, az első ugyanis megadta magát 94 ezer kilométernél, valahol Indonéziában. A 225 lóerős motor javára szól viszont, hogy a rengeteg sivatag, hegy- és mocsárjárás után 12,3 literes fogyasztással tudta le a bolygó körbeautózását.

theworldoffroad-9

Az autóhoz értelemszerűen jár a már bevált világutazó szett. A túracsomag része például a csörlőn és a gallytörő rácson túl a tetőcsomagtartó, a dupla pótkerék, a tetősátor, de egy 75 Wattos napelem és értelemszerűen a 110 literesre növelt üzemanyagtankja is jár hozzá. Sőt, azoknak, akik imádják autójuk előéletét böngészni, Akisék összeállítottak egy vastag fotóalbumot, amiben a világ legeldugottabb útjain pózol a Discovery.

temperidis theworldoffroad-18-2

Akisék nem mellesleg épp a második útjukra készülnek. Időközben lett egy gyerekük, valószínű ezért cserélnék le az amúgy bevált Land Rovert valami nagyobbra. Szóval ha megvennéd az egyetlen harmadik generációs Discovery-t, amivel körbeautózták a bolygót, itt a lehetőség, erre megteheted. (Az oldalon írt 95 ezer kilométer a motorcserétől számol, az autóban összesen 197 ezer kilométer van.)