Az Audi miatt nem lesz Bentley sportkocsi?

2017.04.04. 06:08

A Bentley egy ideje már mutogatja saját sportos tanulmányait: az idén Genfben már a második ilyen Speed 6 jelzésű gépet állították ki, és úgy tudjuk, erős a szándék a szériagyártásra. Ám egyáltalán nem biztos, hogy erre Wolfsburgban is rábólintanak majd.

Ma már nem olyan közismert, de a Bentley egykor sportkocsigyárnak alapult – nem véletlen, hogy az 1920-as évek végének leggyorsabb brit versenyautói is itt készültek. Ám a Rolls-Royce almárkájaként ezt a jellegét szép lassan elvesztette a Bentley, hisz ezen a néven Rolls-Royce klónok készültek kevésbé csillogó hűtőráccsal. Egy, a Speed 6 tanulmányokhoz hasonló szériamodell azonban újra adhatna némi dinamizmust a márka arculatához, legalábbis a Bentleynél egyértelműen így gondolkodnak.

A VW csoport szemszögéből azonban nem feltétlenül tűnik jó ötletnek egy újabb sportkocsi kifejlesztése. Végülis a cégcsoporté még az Audi, a Porsche, a Lamborghini és a Bugatti, amelyek mind készítenek sportkocsikat. És bár a Bentley autója orrmotoros és hátsókerék-hajtású lenne, amilyen épp nincs a kínálatban, a cégvezetés érthető módon nem igazán lelkesedik azért, hogy egy sokadik sportautó kifejlesztését is finanszírozza, még akkor sem, ha a britek építkezhetnének a Porsche által fejlesztett, és a Panamerában alkalmazott MSB padlólemezre.

A brit szaksajtó szerint a Speed 6 ügye a VW vezetőségénél akadt el, és egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy valaha is rábólintanak, annak ellenére, hogy a Bentley eladásainak és márkaarculatának is jót tenne egy ilyen autó.