Maffia-Ferrarit használnak a rendőrök

2017.04.04. 11:01

A rendőrségi sportautó ötlete nem új, Olaszországban sem. Az autópálya-rendőrségnél több Lamborghini is előfordult, a milánói helyi rendőrség Ferrarija azonban nem adományból származik – pontosabban nem önkéntes alapon került a rendőrség kezébe.

458spider police

Olaszországban ugyanis él egy olyan törvény, amely szerint a lefoglalt javakat igényelheti a rendőrség és a tűzoltóság saját használatra. A milanói rendőrségnél pedig úgy gondolták, demonstráció gyanánt besorozzák ezt a Ferrari 458 Spidert, és egyenruhásítják azzal a céggel, amely a többi autójuk átalakítását is végzi. Állítólag kifejezetten azt igyekeznek hangsúlyozni a rendőrautónak öltöztetett sportkocsi révén, mennyire nem fizetődik ki hosszabb távon a bűnözés, hisz az ebül szerzett Ferrari végül úgyis a rendőrségen végzi. Érdekes kérdés, hogy ez az üzenet nem érthető-e félre, úgy, hogy lám, a bűnözőnek telt Ferrarira, de úgy néz ki, Milánóban nem aggódnak emiatt.

A városban nem ez az egyetlen ilyen jármű, jelenleg 29 autót és 3 motorkerékpárt tárolnak, amelyek mindegyikét szétosztják a rendőrség és a tűzoltóság egységei között. Ám nyilván ez a Ferrari a legfeltűnőbb mind közül.