Elcsúfítják az amerikai Chironokat

2017.04.18. 06:36

Nagyjából a New York-i Autószalonnal egy időben megérkeztek az Egyesült Államokba az első Chironok. A Veyron-utód, a szupersportautó-mezőny újonca az érkezés után rögtön egy illusztris társaságba került, kapott ugyanis egy elcsúfító szettet az illetékes hivatalnokoktól.

bugatti-chiron-us-spec-at-2017-new-york-auto-show

Az amerikai szövetségi kormány biztonsági előírásai korábban már kinyírtak egy-két formatervezői csúcsterméket a sportautós műfajban. A McLaren F1 is megszenvedte a lökhárítókkal kapcsolatos előírásokat, aki pedig emlékszik arra a mély barbarizmusra, aminek hála a Lamborghini Countach-ból egy borzalmas gnóm lett, az félve hallja, hogy a Chironnak is alkalmazkodnia kell az előírásokhoz. Ezek pedig a lökhárítók magasságáról szólnak, előírják, hogy az autó végpontjain egy bizonyos magasságban és méretben már pedig lennie kell lökhárítónak, bármit mondjon az aerodinamika törvénye. Íme az eredmény.

ixa1szyh6f6o8cjqmlie.gif

Hogyan tovább? Az amerikai chironosoknak ezzel a műanyaggumóval kell majd járniuk az ötven állam útjait? Nem feltétlen. Ahogy a Countach-tulajok közül sokan az átvétel után leszedték a műanyagozást,  valószínű a Bugatti amerikai ügyfelei hasonlóan tesznek majd, remélve, hogy az igazoltató rendőrnek (a) nincs meg fejben egy ilyen marginális jogszabály, (b) egy Chrion mellett állva talán lesz, ami elvonja a figyelmét róla.