A Citigóval szállhat be a villanyautózásba a Skoda

2017.04.23. 12:02

Hiába a villany Vision E premierje, a Skoda első elektromos autója nem egy SUV lesz. Úgy tűnik, ők is beszállnak a nullemissziós városi kisautózás műfajába. Mi mással, a Citigóval.

Electric-Skoda-EV-Coming-4-

A Sanghaji Autószalon egy nagy dobása volt a Skodától a Vision E tanulmány. Ismerve a kínai kormány villanyautós terveit, a VW új, MEB nevű villanyautós padlólemezére épített városi terepjáró egész esélyesnek tűnt a Skoda első sorozatgyártású elektromosautója címre. A stratégia azonban úgy fest, máshogy működik a Skodánál.

Christian Strube, a technikai fejlesztésért felelős igazgatóságitanács tagja az Auto Expressnek tisztázta a Vision E helyzetét. Mint mondta, bár ez az első autójuk a MEB platformon, egy szóval nem mondták, hogy ez lesz az első sorozatgyártott villany-Skoda. Úgy fest, olyannyira nem egy SUV-é lesz ez a cím, hogy konkrétan a kínálat túlfelére kerül. Iparági források szerint a testvérmárkától a folytatásban nem csak az Up! alapjait kapják meg, de a villanyváltozat hajtásán is osztoznak majd. Akár már két éven belül kijöhet a Citigo EV. 2019-ig muszáj is lesz nekik, addigra ugyanis kijön mindenképp kijön egy villanyos Skoda, méghozzá a Superb plug-in hibrid változata.