Megjött a friss Swift szedán

2017.04.26. 18:26

De mi nem kapunk belőle. Indiában gyártja majd saját piacra a Maruti Dzire néven, ahogy tették azt a korábbi generációk lépcsős hátú változataival.

btrbr

Bár az európai piacon egy ideje nincs a Swiftből szedán, Indiában sosem hiányzott a kínálatból. Dzire néven árulták a megnyújtott változatot, és úgy tűnik, továbbra igényt tart rá a helyi piac, ezért a Maruti a napokban bemutatta a friss Swift szedánját, az új Dzire-t. Ez már nem nevezhető teljes igazságmondással modellváltozatnak, de ezt is a Baleno platformjára építik, nagyrészt a Swifttel közös elemekkel, ám ezúttal nem csak a hátsó tengely mögött nyúltak bele az arányokba.

bbtb

Dzire a Swifténél két centiméterrel hosszabb tengelytávot kap. Értelemszerűen hátul is hosszabb, az orrát viszont megrövidítették, így öt milliméter híján kerek négyméteres. Szemből egész más az ábrázata, a hűtőrács alatti szakasz különösen egyedi lett. Az már pusztán a képekről átjön, hogy a Maruti hova pozicionálja majd. A külső krómbetétek, a ledlámpák és a belső fabetétek mind árulkodnak a célközönségről, az Indiában szokatlanul magas alapfelszereltségbe pedig olyan európéer huncutságok kerültek, mint az ABS vagy a két légzsák.

brtb

A hajtásnál már nincs semmi meglepetés. Lesz egy alap 1,2 benzines és egy 1,3-as turbódízel. Az alapváltó az ötsebességes kézi, de az opciós listára felkerül a CVT és robotizált automata is.