Ez a vadállat lett az Audi A3 szedánból

2017.04.27. 17:14

Az Audi pénzért megvehető versenyautóinak egyikét mutatta be Észak-Amerikában. Az Audi A3 alapú RS3 LMS USA Clubsportot kifejezetten a Pirelli World Challenge szabályai szerint készült. A motorja ugyan nem olyan erős, mint az utcai változaté, ennek ellenére pályán sokkal gyorsabbnak ígérkezik.

Az autó orrába eleve nem az RS3-asok 2,5 literes öthengeres turbómotorját építik, hanem a kétliteres, négyhengeres TFSI motort, amely az előírások betartásával 330 lóerő leadására alkalmas. Így a versenygép nem is gyorsul olyan durván – 4,1 helyett 4,5 másodperc elérni vele a százas tempót – viszont a szélesített futómű, a mintázat nélküli verseny-abroncsok és a versenyfékek miatt mégis sokkal gyorsabb lehet a versenypályán. Az RS3 LMS-ből több változat készül, ezek közül arasznyi szélesítéseivel eddig talán ez néz ki a legdurvábban: majdnem olyan fenyegető látvány szemből, mint a legendás IMSA Audi 90-es, bár ebbe talán a fekete-vörös színek is belejátszanak.

A gyáriak célja persze az, hogy eladjanak néhány tucatot ebből a versenyautóból, amelyet 135 ezer dollárért – durván 38 millió forintért – kínálnak. Elsősorban privát csapatokra számítanak, amelyek a Pirelli World Challenge TC kategóriájában indulnának, és ütőképes technikát keresnek.