Durvul a hathengeres AMG motor

2017.05.03. 06:07

Egyelőre a GLE osztályban, az M utódjában mutatkozik be a háromliteres V6-os erősebb változata, de nincs okunk kételkedni benne, hogy később az összes 43 AMG modellbe ez a változat kerül.

gleamg

A legnagyobb változás összesen 23 lóerő többlet, amellyel szép kerek, 390 lóerős teljesítmény-adat adódik. Ugyanakkor az 520 Nm-es csúcsnyomaték változatlan marad, ami arra utal, hogy ha nem forgatják a motort, a teljesítménynövekedés nem igazán lesz feltűnő. A plusz lóerőket egyébként tisztán a motorvezérlő program frissítésével érték el, bár azt egyelőre nem tudni, hogy utólag lehetséges-e a frissítés vagy sem.

A GLE 43 AMG július közepétől lesz kapható, a korábbi áránál Németországban 357 euróval drágábban: az alapkivitel 70 746 euróba kerül, míg a kupétetős testvérmodell, a GLE 43 AMG Coupé 77 469 euróért lesz kapható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.