Teszt közben csukták össze az Agera RS-t

2017.05.13. 13:16

A Koenigsegg igazán keveset, mindössze 25 példányt készít az Agera RS szupersportkocsiból. Az 1176 lovas szörnyeket aztán mindenféle tesztnek alávetik, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, mire az ügyfél átveheti a kulcsokat. Az egyik RS-nél éppen ez a teszt sült el balul.

680

Az autót éppen a National Electric Vehicle Sweden (vagyis a NEVS, a Saab kapcsán ismerős lehet a nevük) trollhättani tesztpályáján nyúzták, amikor a pilótának nem adta ki. A nedves aszfalton elvesztette uralmát a kocsi fölött, és odacsapta – a gyártó szerint nem műszaki hiba okozta a balesetet. A sofőrt és utasát kórházba szállították, de nem lett komoly bajuk, már haza is engedték őket.

Az autóról készült fotó nem túl bizalomgerjesztő, de a Koenigseggnél azt mondják, az első vizsgálatok során nem tártak fel komolyabb szerkezeti sérüléseket. Igaz, a karosszéria azért rendesen leamortizálódott. A megrendelőnek most természetesen hosszabbra nyúlik a várakozási ideje, remélhetőleg az újjáépített autónál nem lép fel hasonló komplikáció.

Az Agera RS-t 2015 tavaszán, Genfben mutatták be, a tavalyi év elejére pedig mind a huszonöt tervezett példány gazdára is talált. A sportautót ötliteres, ikerturbós V8-assal szerelik, amely az 1176 lóerő mellett 1280 newtonméteres nyomaték leadására is képes. Nem csoda, ha nedves úton nem túl könnyű kordában tartani.