Álcázott Mercedesszel pózol a vezérigazgató

2017.05.18. 17:43

Egyre gyakrabban látható, hogy az autógyártók maguk mutatják meg fejlesztés alatt álló autóik álcázott prototípusait, de ez a húzás új: Dieter Zetsche, aki egyébként ritkán áll feleslegesen a nyilvánosság elé, saját Linkedin profilján pózol az A osztály következő generációja előtt.

A képek alapján sok információra mondjuk nem derül fény a következő A osztályról, ha csak az nem, hogy az autó arányai alig változnak a modellváltás során. Valószínűleg inkább a részleteken változtatnak az aktuális típushoz képest, de ezeket igazán jól elfedi a hullámmintás álcafóliázás. Bár a hírek eddig arról szóltak, hogy a típus következő generációja csak jövőre érkezik, ez az előzetes azt sejteti, hogy a premierre már az idén sort keríthetnek.

Nagy műszaki újdonságok nem várhatók, a Mercedes valószínűleg inkább csak tökéletesíti a meglevő konstrukciót, amely a gyártó számára is váratlanul sikeresnek bizonyult az elmúlt években. Zetsche egyébként azt is megerősítette, hogy bővíteni tervezik a fronthajtású modellek választékát: a jelenlegi öt helyett nyolc autóból áll majd a kínálat, amelyek egy részét biztosan Kecskeméten gyártják majd.