Passat GTI? Kizárt!

2017.06.16. 17:04

A GTI a Volkswagen kínálatban (majdnem) mindig valami vidám, könnyed, az autózás élményét előtérbe helyező típusváltozatot jelölt. Herbert Diess, a márka vezérigazgatója pedig azt mondja, ez így is marad.

gtis

Korábban felmerültek olyan pletykák, amelyek szerint később készülhetne Tiguan GTI, Touareg GTI, vagy akár Passat GTI is, de Diess szerint mindhárom lehetőség elképzelhetetlen. Nem arról van szó, hogy ne készítenének az indokoltnál akár sokkal erősebb változatot ezekből a modellekből, de ha lesz is ilyen, azt biztosan nem nevezik GTI-nek. Jelenleg az Up!, a Polo és a Golf készül ezzel a melléknévvel, és valószínűleg ez így is marad, legfeljebb egy olyan típus csatlakozhatna a sorhoz, amilyen a Scirocco, de amennyire tudni lehet, annak nem lesz utódja.

Valószínűbb, hogy a nagyobb modellekből R változatok lesznek, ahogy eddig is: ezek jellemzően a GTI-knél is erősebb, összkerék-hajtású modellek. A két sport-sorozat eddig egyébként csak a Golf és a Polo esetében találkozott, ahol jól látszott az eltérő filozófia: a R inkább a lóerőkről, a sebességről és a dinamikáról szólt, a GTI viszont sokkal inkább az élvezeti értékről.