Újra készül Peugeot pick-up

2017.06.22. 06:04

Az egyszerű, hasábforma Peugeot az 1990-es évek japán egyen-platósait juttathatja az ember, és egy ilyen gondolattal nem is járnánk nagyon messze a valóságtól. Az egyszerűen csak Pick Up-nak elnevezett autó az 1997-es Nissan Navara egyenesági leszármazottja, amelyet Kínában gyártanak a franciák számára.

A dolog elég cifrán hangzik, pedig nincs szó másról, mint hogy a Peugeot Kínában gyártatja a típust, annyi módosítással, rendeltek rá néhány oroszlánt és Peugeot feliratot. A PSA csoport egyik tulajdonosa és a Citroën révén régi partnere, a Dongfeng Motors gyártja a Rich New nevű modellt, az első generációs Navara alapjain, az új Peugeot ezzel egyezik meg csavarról csavarra.

Nagyobb piacokra persze nem merészkednének egy ilyen járművel, hiszen a konstrukció minden ízében elavult, bár a kínaiak beépítettek a műszerfalba egy nagy tabletet a rend kedvéért. Ám Afrika északi és középső részén, ahol a 404-es és az 504-es platós változatai még ma is futnak, eladhatónak vélik az átmárkázott kínai modellt.

Az 5,08 métres Pick Up készül két- és négykerék-hajtással is, a rakfelülete 1,4*1,39 méteres, a terhelhetősége 815 kilogramm, és egy 2,5 literes, 116 lóerős négyhengeres turbódízel motor hajtja. Alapáron jár hozzá manuális légkondicionáló, villanyablak és hifi, sőt, blokkolásgátlóval, parkolóradarral és két légzsákkal is ellátják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.