Nagyon megszívta a burnouttal a Hummer sztárja

2017.06.24. 13:14

A világ egyik leglátványosabban autózó autóversenyzője vagy? Ausztráliában ez nem mentség az utcai burnoutra. Kemény büntetést kapott a Dakar-ralik őrült hummerese, Robby Gordon.

Robby Gordon nem a legtehetségesebb kortárs autóversenyezők közül való. A 48 éves kaliforniai srác az elmúlt 25 évben az autóverseny minden ágában kipróbálta magát: Champ Car, Indy Car, Nascar – az amerikai pályaautós sorozatok mindegyike megvolt már neki, de egyikben sem alkotott maradandót. Egy időben aztán a tereprali volt a mindene, Európában épp arról ismert, hogy a Dakar-ralikon évről évre határon verette egy Hummerrel. Legnagyobb erényét, miszerint inkább egy őrült kaszkadőr, mint vérprofi autóversenyző viszont csak ezután járatta csúcsra, amikor kitalálta és megszervezte a létező autóversenyek legőrültebbjét, a Stadium Super Truckot (ma már Speed Energy Formula Off-Road). Ezt itt:

Gordon múlt héten ennek a fura sorozatnak a szezonzáró futamán versenyzett az észak-ausztráliai Darwinban. A fenti videót a stadionhoz közel vették fel, a város egy menő utcáján forgatta meg a Stadium Truckot. Mint mondta, az út menti bár biztonsági őrei nem ellenezték, de az ausztrál hatóságok meg azt mondják, az senkit sem érdekel. A rövid fánkozás nagyon kiborította a helyi bírót, Richard Coats-ot, aki egyrészt négyezer ausztrál dollárra büntette Gordont, valamint elérte, hogy 24 hónapig nem vezethessen Ausztráliában. Ez Coats szerint még enyhe ítélet: bárcsak el tudnám venni a versenyzői liszenszét – mondta. Azt ugyan nem tudja, de rossz hír Gordonnak, hogy az Ausztrál Motorsport Szövetség is kiborult, és hallani olyanról, hogy ők pedig az ország autóversenyeiről tiltanák el. Tekintve, hogy a Formula Off-Road most lezárult szezonjában hét fordulóból hármat Ausztráliában rendeztek, ez nagyon fájna huligán Gordonnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.