Nem borul könnyen a Tesla Model X

2017.06.27. 06:03

A Tesla hobbiterepjárója, a Model X nemrég kimagasló eredményt ért el a NHTSA törésteszten, minden kategóriában öt csillagot kapott. A km77 spanyol autóslap kíváncsi volt, hogy vajon a jávorszarvas-kikerülési teszten is jól teljesít-e a legnagyobb Tesla.

A teszt alanya a jelenleg kapható legnagyobb akkumulátorral felszerelt és legerősebb Model X, a P100D változat volt. Az autó 70km/h-ig stabil maradt, azonban nagyobb sebességnél már kicsit tolta az elejét, emiatt képtelen volt időben visszatérni az eredeti sávjába. Ugyanezt produkálta a szlalom során is. Kerekei végig stabilan fogták az aszfaltot, ami nem rossz teljesítmény tekintve, hogy az autó durván 2,5 tonna. A km77 álltal tesztelt szabadidő-autók átlagánál nagyjából 5 km/h-val volt gyorsabb.

A villany-SUV reakciója nem meglepő, az elektromos autók legnehezebb alkatrésze, az akkumulátor – a Model X esetében több mint 500 kg – az autó alsó részében van elhelyezve, így a magas felépítés ellenére alacsony súlypontot lehet elérni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.