A Lada és a Dacia viszi magasra idén a Renault eladásait

2017.07.18. 11:08

Nagyon jó éve van eddig a Renault-csoportnak: tíz százalékot is meghaladó mértékben növelték globális eladásaikat az első hat hónapban. A Lada és a Dacia eladásainak növekedése húzta fel a számaikat.

gbet

A cég hétfői közlése szerint a június végéig tartó fél évben összesen 1,88 millió járművet adott el a Renault cégcsoport világszerte. Ez 10,4 százalékos növekedés éves szinten, ami még a globális autópiac 2,6 százalékos bővülésének is csaknem négyszerese. Amellett, hogy a négyes Clióval és az új Megane-nal jó számokat hoz az anyamárka, a franciákat a kisebb márkák húzták: Daciából és Ladából lényegesen többet adtak el idén, mint tavaly ilyenkor. Előbbi az európai piacon teljesített jól, utóbbi az orosz piacon javította erősen a Renault-csoport számait.

A Renault fő piaca továbbra is Európa, ahol az eladásaik 5,6 százalékkal nőttek. A nemrég újranyílt iráni piacon a Renault 68 365 járművet adott el az első hat hónapban, ami több mint a duplája az egy évvel korábbinak, Kínában pedig több mint háromszorosára, 36 ezer járműre emelkedett a cég járműértékesítése.