Negyvenéves a 7-es BMW

2017.07.25. 15:38

Idén ünnepli negyvenedik születésnapját a BMW 7-es sorozata. A modell 1977-es megjelenéséig a bajorok többnyire a kisebb, sportos szedánokról és kupékról voltak ismertek, de úgy döntöttek, lépnek egyet a prémiumság irányába. A Mercedes-Benznek akkor már évek óta gyártásban volt az első, W116-os kódú S osztálya.

Az első, E23-as kódjelű 7-es formaterve Paul Bracq nevéhez fűződik, jelenleg pedig már a hatodik generációnál, a G11/G12-esnél járunk. A maga korában az első 7-es is kiemelkedő felszereltségűnek számított blokkolásgátlóval, légzsákokkal és diagnosztikai rendszerrel. Ma pedig már egyértelműen azon versenyeznek a konkurensekkel, hogy ki tud több - gyakran felesleges - szolgáltatást beletolni az autóba.

A negyvenéves évfordulóra limitált szériás különmodellel készült a BMW. A 40 Jahre változatból mindössze kétszáz darab készül, de nem lesz mind egyforma. A vevők ugyanis választhatnak a Frozen Silver fantázianevű matt ezüst és a tradicionálisabb Petrol Mica sötétkék közül. Emellett M-csomaggal is felszerelik a szülinapi 7-eseket, de persze az alkalomhoz illő emblémák sem hiányozhatnak.

Belül igen finom színösszeállítású bőrülések és -kárpit várják az utasokat, természetesen elöl és hátul is komfortülésekbe ülhetünk. A műszerfalra fekete zongoralakk és barna eukaliptusz-fabetétek közül választhatnak a szerencsések. Természetesen itt is szembe jönnek majd a 40 Jahre feliratú jelvények.

A jubileumi 7-es BMW-t a nagyközönség a Frankfurti Autószalonon láthatja majd először, szeptemberben.