Nico Rosberg vezetheti a Mercedes Formula-E-s projektjét

2017.07.30. 10:19

Csapatfőnökként térhet vissza önkéntes nyugdíjazásából a Forma-1 regnáló világbajnoka, Nico Rosberg. A bajnoki cím megnyerése után az aktív versenyzéstől visszavonult németre a jövő év végén induló Formula-E-s projektjének vezetését bízhatja a Mercedes.

GettyImages-627160586

A héten egymást érik a fontos hírek a Formula-E jövőjéről. Az elektromos formulaautó-széria jó idők elé néz, hiszen az Audi és a BMW után a Porschét és a Mercedest is sikerült magához csábítania. Mindketten a sorozat alapos szabálymódosítása után, 2018 végén érkeznek. Nagyon szép mezőny van alakulóban, óriási presztízsharc várható. Nagy a tét, ezért is meglepő, hogy a német Bild értesülése szerint a Mercedes rábízza a komplett projekt vezetését Nico Rosbergre.

fe

A német sajtó úgy tudja, a folyamat már elindult és Rosberg túl van egy találkozón a villanyszéria promóterével, Alejandro Agaggal. Ha összejön neki a pozíció, akkor Alain Prost után ő lenne a második Forma-1-es világbajnok, aki csapatot vezet a sorozatban. A négyszeres bajnok francia a Renault DAMS-szal közös félgyári csapatát vezeti negyedik éve. A csapat a múlt szezonban az egyéni és a csapatbajnoki címet is megnyerte.