Felvillan az új BMW M5

2017.08.15. 16:02

Az ötös sorozat megújítása óta várjuk az M5-ös következő generációját, amelyről hamarosan lehull a lepel. Várhatóan erősebb motor és komplikáltabb hajtásrendszer jellemzi majd a típust.

A videóból sok új részlet nem derül ki, bár jól látható az új M5-ös első lökhárítója, ahogy a kategóriában megszokott, jó nagy hűtőnyílásokkal. A típusról azonban így is kiderült már egy s más. Többek közt az, hogy ezt a generációt a BMW már egyáltalán nem tervezi hátsókerék-hajtással gyártani, inkább az összkerék-hajtást hangolják úgy, hogy az autó viselkedésében a hátsókerék-hajtású jelleg domináljon. Valószínűleg kézi váltó sem lesz, csak a szabvány, nyolcfokozatú automata. Mindez a BMW számára alacsonyabb költségeket jelent, hisz csak egyetlen változatot kell gyártaniuk, és a nyilatkozatok alapján egyértelműen arra számítanak, hogy ezzel az egy változattal a közönség is megelégszik majd.

Valószínű az is, hogy a motor a nagyobb M-es BMW-kben gyakorlatilag egyeduralkodó 4,4 literes turbós V8-as marad, legalább 600 lóerővel és 700 Nm feletti csúcsnyomatékkal. Ez és az összkerék-hajtás elég lehet, hogy az új M5-ös 3,5 másodpercen belül érhesse el a százas tempót.

Hogy valóban így lesz-e, az augusztus 21-én, azaz jövő hétfőn derül majd ki, valószínűleg egy internetes közvetítés során, élőben pedig a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz először látható a friss M5-ös.