Egyszerre jönnek az új japán sportkocsik?

2017.08.17. 18:50

A japán sportkocsik új aranykora köszönthet be, amilyet utoljára talán az 1990-es évek közepén láttunk. A német szaksajtó információi szerint az idei Tokiói Autószalonon egyszerre három gyártó mutathatja be legújabb sportkocsiját, méghozzá ugyanabban a kategóriában.

Az gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a Toyota elkészíti a Supra következő generációját, méghozzá a BMW Z4-es műszaki alapjaira. Ez annyiból biztosan hasonlít majd 1993 és 2002 között gyártott névrokonára, hogy hathengeres soros motor hajtja, és ha minden igaz, a teljesítménye is hasonló tartományban mozog majd, 250 és 340 lóerő között. Ám ha az Autobild értesülései helyesnek bizonyulnak, nem ez lesz az egyetlen újdonság Tokióban, amely ebben a kategóriában versenyezhet.

A pletykák szerint a Mazda is bemutatja saját sportos újdonságát, amelyet egyelőre RX-9 néven emlegetnek. Ebbe a japánok Wankel-motorjának legújabb változata kerül, egyes feltételezések szerint valamiféle hibrid hajtásláncba ágyazva, amely 400 lóerő körüli összteljesítményt nyújthat. Azt csak remélni lehet, hogy megtartanak valamit a két éve bemutatott RX Vision lélegzetelállító formájából.

A harmadik újdonság a Nissan Z sorozat legújabb tagja lenne. Az egyelőre 390Z néven emlegetett autóról egyelőre nagyon keveset hallottunk, de a 2009 óta piacon levő 370Z mostanra megérett a leváltásra, így nem csodálkoznánk, ha valóban megmutatnák az utódot az októberi Tokyo Motor Show-n.

Egyelőre nem biztos, hogy az autók mindegyikét sorozatgyártásra kész formában mutatják be, de mivel a japán fővárosban nemzetközi autószalont csak két évente tartanak, sejthető, hogy az alkalmat egyik hazai gyártó sem hagyná ki.