Flex-szel készült a legújabb Pagani

2017.08.21. 10:51

A Zonda HP Barchetta a Pagani legújabb kreatúrája, amelyet a Pebble Beach Concours d'Elegance-on lepleztek le. Meglepetés, hogy öt évvel az utódmodell bemutatása után még mindig az 1999-es Zonda egy változatát vitték el Észak-Amerika legrangosabb oldtimer-összejövetelén, de az kétségtelen, hogy a végeredmény igazán látványos.

Nem csupán annyiról van szó, hogy szép egyenesen levágták Zonda tetejét: megszélesítették az autó hátulját is, és a hátsó kerekeket félig elfedő sárvédőket készítettek az autó számára. Sajátos részlet, hogy meghagyták a kupé tető fölé hajló szívónyílását, bár itt hiányzik a tető. Műszakilag a HP Barchetta azonos az egyedi megrendelésre gyártott 760 sorozattal: az AMG-től érkező 7,3 literes M120-as jelzésű V12-es teljesítménye itt is 760 lóerő, bár valószínű, hogy a vágott tető miatt valószínűleg ez a változat az eddigi leglassabb mind közül.

Ennek az autónak a megjelenése után semmiképp sem mernénk leírni, hogy ez volt az utolsó Zonda, amelyet a Pagani valaha bemutatott: úgy tűnik, mindig akad egy vaskos pénztárcájú vevő, akinek a kedvéért készül még egy utolsó utáni példány.