Frankfurtra jön a frissített villany-Skoda

2017.08.25. 22:55

Egy tovább reszelt Vision E-vel készül Frankfurtra a Skoda, amely a tanulmány-frissítés bejelentése alkalmából elárult pár részletet általános villanyautós terveiről is.

A Vision E áprilisban bemutatott változata. Ezt reszelik tovább Frankfurtra
A Vision E áprilisban bemutatott változata. Ezt reszelik tovább Frankfurtra

Úgy néz ki, 2020-ra tényleg piacra kerül majd a Vision E. A villany SUV tanulmányát ugyan az idei Sanghaji Autószalonon egyszer már bemutatták, időközben készült egy még széria közelibb változata, amit szeptemberben elvisznek majd a frankfurti szalonra. Azt mondják, a formavilágon reszeltek kicsit, az szinte már végleges, máskülönben a technikai részletek maradtak: a 4,68 méter hosszú SUV-t két elektromotor hajtja majd összesen 300 lóerővel. Emellé 500 kilométeres hatótávot és fejlett önvezető funkciókat ígérnek a Skodánál.

4

Bár a frissített Vision E-nek még csak híre van, várhatóan Frankfurtig meg sem mutatják, Dr. Guido Haak gyártásszervezésért felelős vezető a frissítés híre mellé mondott pár érdekes infót a Skoda következő éveiről a villanyautózásban. Az ugye egy ideje már nem titok, hogy a csehek 2025-re legalább öt tisztán elektromos autót szeretnének a kínálatukban tudni. Haak szerint ezek várhatóan 140 és 300 lóerő közti modellek lesznek, több köztük összkerék-hajtással. Széles lesz tehát a kínálat, és Haak azt mondja, lesz olyan villanyosuk is, ami hat másodperc alatt tudja majd a 0-100-as sprintet. Ez viszont még a halvány jövő, a friss Vision E viszont mindjárt jön, szeptember 14-én indul a frankfurti show.