Itt a megújult Maserati Ghibli

2017.08.25. 06:11

Az idén már négy éves a Maserati kisebbik sportszedánja, így végrehajtottak rajta egy kisebb frissítést. Az átalakulás elsősorban a külsőségeket érinti.

Elsősorban a Ghibli orrán látszik a felújítás. Teljesen áttervezték a hűtőrácsot és a lökhárítót magába foglaló nagy műanyag elemet: a hűtőnyílás vastag, függőleges krómrudakat kapott és sarkosabb keretet – így jobban passzol a márka új arculatához – és más lett az alsó légbeömlő formája is. Mindez minimális mértékben változtat az autó karakterén, ahogy az új belső szerkezetű első és hátsó lámpák is.

A motorválaszték, és úgy általában a műszaki tartalom nem változik: maradnak a 3 literes V6-os turbómotorok, a 350 vagy 410 lóerős benzines, illetve a 275 lóerős VM Motori turbódízel. A külsőségeken túl csak a két változat elnevezésén módosítanak: a továbbiakban GranLusso és GranSport lesz a két felszereltség-változat elnevezése a korábbi Luxury és Sport helyett.

A felújított Ghiblit Kínában, a Chengdui Autószalonon mutatják be, a piaci bevezetése viszont csak 2018 elején indulhat.