Árnyékból les ránk az AMG szupersportkocsija

2017.09.02. 10:42

Egy ideje már nem titok: nagyon durva gépen dolgozik a Mercedes-AMG. A Project One néven emlegetett szupersportautó néhány részletét már korábban láthattuk, megmutatták például a motort és a futóművet is. Most itt az első kép, amelyen szemből látszik a veszettül erős AMG.

A teaserfotón az árnyékból les ránk a Project One – nyilván nem akarják rögtön leplezetlenül megmutatni az autót. Így csak annyit tudunk, hogy szupersportautósan áramvonalas formára és gonosz tekintetre készülhetünk. Egyelőre azt sem tudni, hogy kétüléses, vagy esetleg kettő plusz kettes lesz – csupán annyi biztos, hogy igazi utcai versenyautó benyomását kelti.

Ami viszont nem kérdéses: a Forma-1-es versenyautóikban is használt 1,6 literes V6-os szinte érintetlenül kerül át az utcai gépbe. Ehhez négy villanymotort társítanak, amelyek közül kettő az első kerekeket hajtja, de a V6-os motor és a szekvenciális váltó közé is jut. A rendszerteljesítmény várhatóan túllépi az ezer lóerőt is.

A Project One-ból mindössze 25 darabot gyártanak, és bár a maga 2,5 millió dolláros (mintegy 650 millió forintos) árával őrületesen drága, már minden egyes példány gazdára talált. A megrendelők 2019 közepén vehetik át az első elkészült autókat.