2017.09.04. 15:37

A Frankfurti Autószalonon leplezik le az EQ A nevű tanulmányautót, de már most mutattak egy képet az elektromos kompaktról.

eq a tsr

A fotón persze nem látszik túl sok részlet a Mercedesnél az elektromos tanulmányokhoz lassan természetesen járó kék LED-csíkokon és a fehéren világító jelvényen kívül. Stuttgartban így oldják meg azt az esztétikai problémát, amelyet a hűtőrács szükségtelenné válása okoz, bár nem tudni, hogy ebből a szériagyártásra mennyi marad. Magáról az autóról egyelőre annyit lehet tudni, hogy nagyjából A osztály méretű ötajtós lesz – erre utal a nevében az A betű – és az ára 35-40 ezer euró körül alakul majd. A hajtás valószínűleg egyetlen villanymotorból áll majd, amely az első kerekeket hajtja, bár hallani egy dinamikusabb, és persze drágább változatról is, amely két motort és összkerék-hajtást kaphat.

Az EQ A a hírek szerint a Mercedes Rastatt-i üzemében készül majd, és a szériaváltozat bemutatása 2019-re várható. Az árfekvése alapján a BMW i3 és a VW e-Golf közvetlen ellenfele lehet a típus, és azt várják tőle, hogy a kínálat legnépszerűbb elektromos modellje legyen, amire meg is van az esélye. Az persze így is kérdéses, hogy az évente alig százezres európai villanyautó-piacból mekkora részt szakíthat ki a Mercedes e típusa.