Jön a szupercuki, cicás gumiabroncs

2017.09.09. 07:01

Hello Kitty, a cuki macskafigura ma már világszerte igen népszerű, bár a legerősebb kultusza ma is Japánban van. A jogtulajdonos, a Sanrio nagyrészt ebből is él: licenceli édes kis figuráit – több tucatnyi van, Hello Kitty csak a zászlóshajó – mindenféle termékre, cserébe részesedik a bevételből. Azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a recept gumiabroncsnál is működhet.

A koreai Nexen azonban másként gondolta: leszerződtek a Sanrióval, és már be is mutatták a Hello Kitty márkájú gumiabroncsot, sőt, már azt is bejelentették, hogy 2018 nyarán indul a forgalmazás. Az abroncs egyébként igazán érdekes technikával készül: az oldalfalba lézerrel vágják a feliratokat és ábrákat, és az eltávolított mintázat helyén a felszín alatti rózsaszín gumiréteg látszik. Így érik el, hogy Hello Kitty soha ne kopjon le az abroncsról. Maga a gumi a gyártó szerint tartós, kis gördülési ellenállású fajta, azaz valószínűleg kemény és relatíve kis tapadású, de ilyesmit valószínűleg nem Ferrarira rakatnak majd, akik ilyesmire vetemednek.

Igazság szerint akad néhány autó, amire nagyszerűen illene, legutóbb például a Mitsubishi adott ki egy Hello Kitty témájú Mirage-t (nálunk Space Star) 2013-ban, amelyekből nyilván fut még néhány Japánban.