A Mazda is nagyon készül a villanyautózásra

2017.09.18. 06:37

A Mazda is beállt a sorba: a 2030-as évek elejétől már kizárólag hibrid és elektromos meghajtású autókat gyárt majd a japán vállalat a Kyodo News japán hírügynökség értesülése szerint.

ufz

Egyre több autógyártó dönt arról, hogy fokozatosan átállt a kizárólag robbanómotorok által hajtott autók gyártásáról hibrid és elektromos autókra. A Volvo júliusban jelentette be, hogy a 2019-től megjelenő valamennyi új modellje részben, vagy teljesen elektromos meghajtású lesz. A Renault-Nissan 12 új villanyautót ígér 2022-ig, míg a Volkswagen a hét elején számolt be arról, hogy 2025-ig 80 új elektromos meghajtású autóval jelentkezik. Ebből ötven teljes mértékben elektromos, harminc pedig hibrid meghajtású lesz.

A Mazdának jelenleg nincs kizárólag árammal hajtott autója és csupán egy hibrid modellje van, a Mazda3 Axela. A japánok 2019-től tervezik kizárólag elektromos autók gyártásába fogni, onnan pedig belehúznak, és ha lehet hinni a helyi sajtóértesüléseknek, nagyjából tíz év alatt kiirtják majd a kínálatból a villanymotortól mentes modelleket.