Szép vonalú sportkocsit ígér a Honda

2017.09.29. 11:23

A Honda tervezői rendesen meglepték a Frankfurti Autószalon közönségét az Urban EV-vel, de az igazi tűzijátékot Tokióra tartogatják. Úgy tűnik, ismét múltidéző stílusban rajzoltak valamit a japán cég formatervezői, és ismét elektromos hajtást építenek bele.

sportsev

A részleteket egyelőre nem ismerjük, a Honda is csak annyit fűzött hozzá a vázlathoz, hogy feltűnő sziluettje, barátságos arca és szépen ívelt felületei lesznek. A kép alapján olyan, mintha valamiféle modern Ford Mustang-szerűséget látnánk, masszív sárvédő-szélesítésekkel, nagy felniken, bár egy ilyen rajz alapján még szinte bármilyen lehet a végeredmény. Az autó jellege láttán adódik a párhuzam az S2000-rel, amely 2009-ig szerepelt a márka kínálatában, bár az egyértelmű, hogy a pörgős benzinmotor már akkor sem igen térhet vissza, ha ez a tanulmány egyszer gyártásba kerül, hisz az autót villanymotorok hajtják majd.

A névadás még mindig nem a Honda erőssége, egyszerűen Sports EV-nek – sportos elektromosnak – hívják az új tanulmányt, amelyről többet nyilván az október végi Tokyo Motor Show-n tudhatunk meg.