Nagyon eltérő lesz a Supra és a Z4

2017.10.03. 06:08

A BMW ausztrál részlegének igazgatója, Marc Werner szerint a közös műszaki alapok ellenére nagyon eltérő lesz a Z4 és a Toyota Supra, és nem csak a formatervükben térnek majd el.

2

Werner szerint a közös fejlesztés egyetlen oka a költséghatékonyság volt. „Minden modell fejlesztése több millió dolláros befektetést igényel, és a roadsterek piaca évek óta visszaesőben van. Nem csak a BMW, de minden más gyártó számára is. Ezért döntöttük úgy, hogy egyesítjük erőinket a Toyotával, legalábbis ennek a típusnak a kifejesztése erejéig. Ám a két autó nagyon eltérő lesz, és nem csak a megjelenésük, a viselkedésük is.”

Amennyire jelenleg tudni lehet, a két autó a BMW műszaki alapjaira épül – a motorok, a futómű, a hajtás, minden a németektől érkezik – de a Toyota sportkocsija kupé-karosszériás lesz a kezdetektől, míg a BMW először a nyitott Z4-est mutatja be. Az eddig látott kémfotók alapján a Toyota változat egész más fazonú, gömbölydedebb karosszériával érkezik, és ezek szerint a főegységek hangolása is eltérő lesz – ezekkel gyakorlatilag valóban egész eltérő karaktert kaphat a két autó.

1

Úgy tudjuk, először a Z4 érkezik – ennek a bemutatója legkésőbb jövő tavaszra várható – a Suprát pedig valamivel később mutatják meg a közönségnek.