Újabb agyament rekord. Hozzávalók: egy pár síléc és 380 lóerő

2017.10.08. 15:59

Érdekes és egyáltalán nem veszélytelen rekordkísérletnek futott neki Graham Bell. A brit síző korábban öt téli olimpián is képviselte hazáját, és bár ma inkább már tévés műsorvezetőként, valamint újságíróként tevékenykedik, nem szakadt el teljesen szeretett sportágától.

A svédországi Arjeplog környéki havas-jeges tesztpályán megragadott egy kötelet, aminek a másik végén egy Jaguar XF Sportbrake volt. A cél pedig, hogy a 380 lóerős kombi segítségével ő legyen az ember, akit leggyorsabban húztak sítalpakon. Tényleg nem érdemes kipróbálni otthon, elég komoly koncentrációt és tapasztalatot igényel a mutatvány, meg persze összhangot az autós és a síző között.

Bell eredménye végül 189,07 km/h lett, így kísérlete sikerrel járt, jelenleg ő ennek a különös műfajnak a világcsúcstartója. Ha viszont nem lenne elégedett, és szívesen feszítené tovább a húrt, azt is megteheti: az XF Sportbrake végsebessége 250 km/h.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.